Aretha Franklin er død – Aretha lever

Den 16. august – for 15 dage siden forlod et af de største mennesker denne jord. Et generøst menneske ud over alle grænser – med en helt unik vedkommende og rørende stemme: Aretha Franklin.

(…..)

Har du nogensinde kørt i din bil på en landevej en mørk aften og bare følt, at livet var lidt for snævert, lidt for stillestående, lidt for koldt – eller modsat: bare følt en stor, varm taknemlighed over at få lov til at leve ? Når jeg har været i den situation, sætter jeg Aretha i højtaleren.

Hun bekræfter mig. Hun minder mig om, at det er meningen, at vi skal give os selv til livet, til andre mennesker – og at det at give sig selv til livet er et langt større anliggende end at give på et fysisk/materiel plan. Og hun minder mig også om, at dette “selv” som vi giver til livet/andre, nogle gange kan være udsat for svære fødselsveer, før det shiner.

MEN det er måske netop meningen med at vi er her: at vi TØR blive ved med at praktisere i at shine…… ærligt, strømmende, uden angst for at løfte fødderne for at danse. Om end vi snubler, falder, slår os, for atter at rejse os og danse videre.

Aretha Franklin er død – Aretha lever

Når et menneske dør, oplever jeg ofte, at det lever videre. Sådan var det, da min mor døde af kræft, og sådan var det med flere af mine bedsteforældre. Sådan har det været med en kær Qigong-ven, som jeg har måtte tage afsked med, og som jeg fik lov til at opleve have et stærkt Qi-liv.

Noget af det, der gør os mennesker nærværende efter døden, tror jeg er vores grad af nærvær mens vi lever. Jo mere nærvær der er i livet, jo mere nærvær vil der leve videre efter døden.

Aretha gav “hele sit selv” til musikken og sangen. Men vi kan ALLE give “hele vort selv” til et eller andet, som betyder noget for os. Og hvis vi kender vores talent, mener jeg at vi har pligt til at udvikle og bruge det. Det behøver ikke at være noget imponerende talent – det kan være noget der inspirerer, oplyser, nærer eller plejer på mange planer.

Dit talent rækker altid ud over det fysiske/materielle.

Når du begynder at mærke DIT talent, vil du opleve flere ting. Du vil opleve at det rækker langt ud over, hvor mange ting du kan tjene penge til og købe. At det ikke har noget at gøre med, hvor tjekket du ser ud og hvor populær og intelligent andre finder dig. Og at det intet har at sige, hvor mange følgere/likes du har på de sociale medier.

Dit talent rækker helt andre steder hen. Der kommer “en øm røren i hjertet” i selve mødet med andre mennesker. Og dit talent får andre til at føle, at du altid vil være der….. tilstede for dem på kærlighedsplanet.

Og inden du kommer så langt, vil du opleve, at du er nødt til at tage dig tid til at være tilstede overfor dig selv 🙂

Aretha sagde i mange interviews, at hendes vigtigste opgave vedr. karrieren var, at beholde fødderne vendt nedad og hovedet vendt opad mod himlen. Hun vidste, hvor vigtigt det er, at acceptere livets fysiske/materielle sorger og glæder – og at “noget større” altid leder mennesket, når det vælger at tage himlen ind i hjertet.

Lyt til Aretha (klik på link under billedet) – og døm selv:

https://www.youtube.com/watch?v=dEWuAcMWDLY

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.