Vandmetoden

Qigong praktiseret efter Vandmetoden giver udtrykket i bevægelserne sin helt egen karakter, og helbredelses-effekten forøges betydeligt.

Vands karakteristika kan beskrives på mange måder. Og en simpel og poetisk måde at beskrive det på, er at give Taoismens grund-skrift ordet:

Fra Tao Te Ching, kapitel 8 – frit oversat efter Derek Lin:

Det højeste gode ligner vand

Vand drager fordel af myriader af ting uden kamp

Det opholder sig steder, folk ikke bryder sig om

Derfor kan det sammenlignes med Tao.

 

Hviler på det rigtige sted

Føler med stor dybde

Giver med stor venlighed

Taler med stor integritet

Nærer med stor administration

Behandler med stor dygtighed

Bevæger med stor timing.

 

Fordi det ikke kæmper

Er det hinsides bebrejdelse.

   

Lidt mere om Qigong praktiseret efter Vandmetoden:

Vandmetode Qigong benytter sig af flydende bevægelser, som i al anden Qigong – men det særlige ved Vandmetode Qigong er, at bevægelserne har en egenartet, langsommelig fast og yndefuld rytme, som er karakteristisk for netop Vandmetoden. Derved skiller Vandmetode Qigong sig på flere måder ud fra anden Qigong.

Vandmetoden er en yin-praksis. Den beroliger nervesystemet systematisk. Og der sker en effektiv nedkøling i kroppen, som heler ophedning/højtgearing/stress.

Træningen fordrer en hel del balancetræning, og der benyttes et ”Langeliv Åndedræt”, som er skræddersyet til praksissen.

Vandmetode Qigong opgraderer i særdeleshed ”JING” i kroppen (den medfødte energi). Det vil sige, at der bliver opbygget energi-reserver i kroppen, som lagres og som kan tages i brug senere i din hverdag.

Gennem de nøje tilrettelagte og trinvist graduerede bevægelser optrænes en cirkulation dybt inde i kroppen. Der arbejdes således ikke med overflademeridianer, men med dybere energi-strukturer i kroppen, såsom nerveimpulser og nerveplexus.

Vandmetode Qigong udvikler de hvide langsomme muskelfibre og egner sig i særdeleshed til situationer, hvor der opleves træthed.

Fordi Vandmetode Qigong opgraderer ”JING” er den velegnet til alle, som lider af mangelfuld vitalitet, eller med andre ord: ”savner livets saft og kraft”. Metoden heler målrettet på udmattelse, fordøjelse, immunforsvar.

Når du praktiserer Vandmetode Qigong kommer der en følelse, som om din krop er lavet af vand, imens du bevæger dig – det er det, du lærer metoder til i undervisningen. Du lære at dreje dybt ind og derefter at vride ud – med en bestemt rytme og flow.

Vandmetode Qigong tvister og drejer i sin praksis, men trækker aldrig en ret linje. Det er måden, hvorpå man opdager sit eget indre terræn. Du vil opleve aspekter af dig selv som menneske, som du før kun har anet på afstand.